T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Rabak Ortaokulu

Rabak Ortaokulu Tarihçe

Okulumuz ilk olarak 1963-1964 öğretim yılında bugünkü yerinin 100 metre güney batısında(Habaş Fabrikası'nın kuzeyinde) tek öğretmenli Petrol Ofisi İlkokulu olarak açılmıştır.

           Petrol Ofisi İlkokulu'nun bulunduğu yerde bir petrol istasyonu bulunuyormuş.Eski E-5 şimdiki D-100 karayolu yapılmadan önce İstanbul-Ankara karayolu bu petrol istasyonunun önünden geçiyormuş.Sonradan yol güzergahı değişince sahibi eski önemini kaybeden petrol istasyonunu okul olarak hibe etmiş.Bundan dolayı da okulumuzun ilk adı Petrol Ofisi İlkokulu olmuş.

12 Şubat 1983 yılında Rabak Fabrikası tarafından okulumuzun şu anda bulunduğu yere 2 katlı 10 derslikli okul binası (B Blok) yaptırılarak hizmete açılmıştır.1998 yılında da Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 3.kat ilavesi yapılmıştır.2001–2002 öğretim yılında ise yine Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından mevcut binanın planına uygun olarak okulumuzun ikinci binası (A Blok)  yapılarak hizmete açmıştır.

            Okulumuz 1996-1997 öğretim yılında ilköğretim statüsü kazanmıştır.1997-1998 yılından itibaren Uzunbey ve Kirazoğlu Mahalleri ile Karaabdülbaki ve Ketenceler Köyleri öğrencilerinin taşındığı "Taşımalı İlköğretim Okulu" haline gelmiştir. Ketenceler Köyü ve Kirazoğlu Mahallesi daha sonra okulumuz için taşımalı olmaktan çıkartılmıştır.

2012 yılı itibariyle Rabak Ortaokulu olarak hizmet vermekterdir.Bu Tarihten sonra B Blok İlkokul A Blok Otaokul olarak iki ayrı kurum ve müdürlüğe ayrılmış olarak  hizmet vermeye başlamıştır.

      Bölgenin sürekli göç alması  dolayısıyla binamızın  zamanla ihtiyaca cevap veremez hale gelebilir. Yakınımızda İmamhatip ortaokulu olması dolaysıyla öğrencilerin birazı bu okula gitmesinden dolayı   şu an binamız ihtiyaca cevap vermektedir. . Hiçbir sosyal çalışma yapacak salonumuz ve boş sınıfımız yoktur. Depomuz ,arşiv yapacak boş odamız yok.Okulumuza daha önceden ,Uzunbey,İkizler Tuğla ve Emek  Tuğla ocaklarından toplam 46 öğrenci 5,6,7,8 sınıflarımıza taşımalı gelmekte idi. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibarı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile ilçemiz Hasan Paşa Ortokuluna aktarılmıştır. .

Okulumuz adını Rabak  ilkokul binasını yaptıran, şu an varlığını sürdürmeyen Rabak Fabrikasından  almaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.03.2021 - Güncelleme: 05.04.2022 14:53 - Görüntülenme: 306
  Beğen | 13  kişi beğendi